Femilift - LASERSKA REJUVENIZACIJA VAGINE

 

Nova metoda u tretmanu stres inkontinencije urina, suvoće vagine i bolnih seksualnih odnosa.

 

Prednosti ove metode su što se radi u ambulatnim uslovima, nema ograničenja za godine pacijentkinja, potpuno je neškodljiva i bezbolna. Potrebno je uraditi dva do tri  tretmana radi postizanja potpunog učinka. Drugi tretman se radi mesec dana nakon prvog, a treći tek za 6 meseci.

 

Ovim tretmanom se stimuliše sinteza kolagena u podsluzokožnom sloju čime se ojačavaju zidovi vagine koji daju potporu genitalnim organima. Ova metoda ne isključuje i druge metode koje se koriste u lečenju stres urinarne inkontinencije.

 

Bez obzira na brzinu  i tempo življena , veliki broj žena želi da poboljša kvalitet života i mogućnost normalne seksualne aktivnosti u menopauzi. Smanjena koncetracija estrogena tokom menopauze glavni je uzrok značajnih morfoloških i funkcionalnih  promena vaginalne mukoze što za posledicu ima  vulvovaginlnu atrofiju  i bolne seksualne odnose zbog suvoće vagine.

 

Takodje vrlo čest problem  koji ženi remeti svakodnevno normalno funkcionisanje i narušava kvalitet života je i nemogućnst zadržavanja urina pri najmanjem naporu (stres inkontinencija urina)  kao i spad  genitalnih organa.

 

Spad genitalnih organa žene i sindrom popuštanja vaginalnih zidova predstavlja stanja kada se jedan  deo ovih organa (mateica  i /ili  vaginalni zidovi) pomeraju iz svog normalnog položaja prema prema vaginalnom ulazu ili pak spuštaju ispred  vulve  kada govorimo  o descenzusu ili prolapsu  genitalnih organa . Glavni etiološki faktori za nastanak ovih promena su insuficijencija muskulofascijalne strukture karličnog dna kao i slabost potpornog vezivnog aparata materice i viseći trbuh.

 

Dodatni  faktori rizika  su gojaznost, težak fizički rad , veći broj porođaja,  krupna deca na  rođenju,  rana menopauza kao i konstitucionalna slabost mišićno fascijalnog omotača.

 

Lečenje  može biti konzervativo ( primena estrogene trapije , različite fizikalne vežbe , elektroterapija , primena LASERA) i operativno PRI ČEMU SE PREDNOST  UVEK DAJE KONZERAVATIVNOM PRISTUPU. Laserska tehnologija se u ginekologiji koristi od ranih sedamdesetih godina XX veka. Danas na tržistu ppstoji CO2 laser i Erbijumski laser. Bez obzira na vrstu lasera koji se primenju efekat i rezulatati  nakon terapije su odlični a suština je  da delovanjem laserskih zraka na meka tkiva vagine  dolazi do duboke remodulacije kolagaena kao i da se stumuliše nova sinteza kolagena.

 

Vlaka kolagena  se, izložena odgovarajućoj temperaturi kontrahuju i skraćuju , a termički efekat na kolagen se ne ograničava samo na period izlaganja laserskim zracima nego se i nastavlja i dalje, remodeliranjem kolagena i neokolagenezom , što dovodi so stvaranja novog kolagena i ukupnog elasticietea tretiranog tkiva . Time se utiče na zatezanje zidova vagine i istovremeno se smanjuje njen prečnik. Skraćenje rastegnutog kolagena zateže i podiže prednji zid vagine, čime se stvara podrška materici i bešici u slučajevima inkontinecije.

 

Osim zatezanja vagine pokazalo se da je ova procedura vrlo efikasna i  kod stres inkontinencije urina, smanjenja  descenzusa  genitalnih organa i tretmana vulvo vaginalne atrofije.  Postoje posebni protokoli po kojima se radi tretaman  a u zavisnosti od indikacija , godina pacijentkinje kao i od izraženih tegoba.

 

Naravno, postoje i posebni upitnici koje treba da popune i lekar i pacijent a koji se odnose na opšte zdravstveno stanje , prisutne tegobe tj  kliničku sliku pacijentkinje Isri se popunjavaju i pre i posle tretmana  a vrlo često se fotografijama  dokumentuje uspešnost tretmana. FemiLift je neinvanzivna, nehiruška, bezbolna, intra-vaginalna laserska procedura koja koristi CO2 laser.

 

Učine svoj život i život  vašeg partnera još lepšim...

 

Prednosti FemiLift procedure

 

 • Neinvanzivna procedura
 • Procedura koja traje 10-15 minuta
 • Koristi CO2 piksel lasersku tehnologiju koja ima dugorocne evekte, mikro ablativne efekte i ima odlične rezultate u tretmanima lica i kože.
 • Procedura je laka i sigurna.
 • Rezultati su odmah vidljivi.
 • Minimalan proces oporavka.
 • Čitava procedura ne mora se obavljati u bolničkim uslovima

 

Dodatni efekti FemiLift tretmana

 

 • Povećana vaginalna lubrikacija i povećana osetljivost vagine zbog normalizacije vaginalne flore i pH faktora
 • Više uživanja prilikom seksualnih odnosa
 • Eliminacija kandide i resenje problema upornih infekcija urogenitalnog trakta

Ko je kandidat za FemiLift?

 

Svaka žena  (od 20 - 70 god ) koja želi da poboljša uživanje prilikom seksualnog odnosa i/ili želi da se reši simptoma stresne urinarne inkontinencije. 

 

Kontraindikacije

 • Bakterijska ili virusna infekcija
 • Oslabljen imuni sistem
 • Skleroderma
 • Opekotine u predelu koji je tretiran laserom
 • Sporo zarastenje rana u predelu koji je tretiran

 

Dakle  laserska rejuvenizacija vagine je efikasna, bezbolna, neinvazivna metoda koje daje odllične rezultate u  lečenju stres inkontinencije urina, sindoma "opuštene vagine" kao i resavanju problema  bolnih seksualnih odnosa pouzrokavanim najčešće vulvo vaginlnom atrofijom.